Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Θεοδωράκη στη συζήτηση για τις offshore στη Βουλή

Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Θεοδωράκη στη συζήτηση για τις offshore στη Βουλή

Σε «μετωπική σύγκρουση» μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, οδήγησε η συζήτηση για τη ρύθμιση για τις offshore στη Βουλή.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης καταδίκασε τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην επίμαχη διάταξη, προσθέτοντας δε ότι η νέα διάταξη είναι υπερβολικά αυστηρή για να καταπέσει, με τον κ. Τσίπρα να απαντά χαρακτηρίζοντάς τον «ως συνήγορο του απόντος προέδρου της ΝΔ».

«Δεν ήξερα ότι όταν έφευγε ο κ. Μητσοτάκης άφηνε στο πόδι του τον κ. Θεοδωράκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας «Υπερψηφίσατε κ. Θεοδωράκη την δήθεν σκανδαλώδη διάταξη όμως ήσασταν αυτοί που βγάζατε ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού».

Τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού προκάλεσαν την έκρηξη του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας «έχει πάρει δίπλα του στελέχη που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» και στην κυβέρνηση υπάρχουν άνθρωποι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να γίνει διάλειμμα, ενώ μετά την επανέναρξη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Φάμελλος, ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να ανακαλέσει.

«Αιφνιδιάζομαι που κάποιοι εκπλήσσονται με μία αλήθεια. Οι βασικότεροι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στη φυλακή είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο γραφείο του πρωθυπουργού», επέμεινε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργάτες με το κορυφαίο τότε στέλεχος τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν ξέρω αν είναι αυτό το μεμπτό. Είπε ότι στελέχη που έχουν καταδικαστεί επειδή κλέψανε είναι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι υπουργοί. Αυτό είναι συκοφαντία».

«Δόθηκε η δυνατότητα να πει ότι είπε κάτι εν τη ρύμη του λόγου του. Επιμένει όμως», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι συκοφαντία. Και επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με τον χειρότερο τρόπο. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Απλά λυπάμαι για σας κ. Θεοδωράκη».

Τελικά, η προεδρεύουσα ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες Θεοδωράκη θα διαγραφούν από τα πρακτικά, καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν προσκόμισε συγκεκριμένα στοιχεία.Σχόλια