Σκληρή απάντηση Καμμένου στις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Σκληρή απάντηση Καμμένου στις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, ότι η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ, έδωσε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη και εκβιαστική συμπεριφορά, «Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», κατηγορεί την κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν ότι με τις δηλώσεις της «υπονομεύει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς», σημειώνοντας «εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», και τονίζει ότι «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής»

«Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία» ολοκληρώνει τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος, απαντώντας στο σχόλιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι «η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας ενέχει ρίσκο για τη χώρα μας».

Ολόκληρη η δήλωση – απάντηση του Πάνου Καμμένου:

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υποστήριξε σε συνέντευξή της στην «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ότι η Ελλάδα προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Ακόμα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».
Σχόλια