Σκληρή επίθεση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Πέρασε κατάθλιψη στο δημοψήφισμα

Σκληρή επίθεση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Πέρασε κατάθλιψη στο δημοψήφισμα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης… ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη γαλλική τηλεόραση. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως το νέο Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη την ημέρα του δημοψηφίσματος.

»Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Του είπα Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει».

Ο κύριος Βαρουφάκης εξήγησε και την ιατρική του γνωμάτευση περί κατάθλιψης του Πρωθυπουργού.

»Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος».Σχόλια