Σκληρή μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ένταση επικράτησε Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείαςκαθώς σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα που έχει λάβει σχετική άδεια.

«Ήταν όλοι εναντίον όλων», είπε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος επισήμανε επίσης πως «ακόμα και οι υπερθεματιστές διατύπωσαν με την ίδια σφοδρότητα τις νομικές ενστάσεις τους κατά του διαγωνισμού».

Κατά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, εκτός των δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης αντέτεινε όμως πως «το μέτωπο έχει διαρραγεί , καθώς δυο σταθμοί παραιτήθηκαν ο ένας από τα δικόγραφα εναντίον του άλλου και έχουν αρραβωνιαστεί και πορεύονται προς γάμο. Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο». Ο νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου, προφανώς εννοούσε το γεγονός ότι πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παραιτήθηκε απο το δικόγραφο σε βάρος του ΣΚΑΙ, και στο διάλειμμα της διαδικασίας, έκανε το ίδιο και ο ΣΚΑΙ.
Την ίδια ώρα, συνεχείς ερωτήσεις έγιναν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με το εάν οι σκοποί οι εταιρικοί του κ. Καλογρίτσα, είναι αποκλειστικώς και μόνο ραδιοτηλεοπτικό (όπως ζητεί η προκήρυξη) και μάλιστα ήταν επίμονες οι σχετικές ερωτήσεις του εισηγητή κ.Μάζου. Μάλιστα τον ρώτησαν επίσης, για το αν έχει σχέση η παραγωγή «CD» , που αναφέρεται στους σκοπούς της εταιρίας με τα ραδιοτηλεοπτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ερώτηση έγινε και για τους «σκοπούς κατάδυσης» που αναφέρεται στους σκοπούς της εταιρίας Σαββίδη.
Μάλιστα όλοι οι σταθμοί, ακόμα και οι υπερθεματιστές, επιτέθηκαν σε σφοδρότητα στο νομό και τόνισαν πως η παρουσία Καλογρίτσα και Σαββίδη ουσιαστικά ανέβασε στα ύψη τα ποσά που δόθηκαν με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά -οι υπερθεματιστές- θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού. Μάλιστα υπήρξε ερώτηση απο έδρας «αν με τόσα λεφτά που δόθηκαν μπορεί κάποιος να κάνει τελικά απόσβεση ποτέ».
Τέλος,  οι δικηγόροι του ΣΚΑΙ  ζήτησαν από το ΣτΕ να υπάρξει ασφάλεια δικαίου, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα, να μην προχωρήσει το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, που είναι η καταβολή της πρώτης δόσης (13 με 14 εκατ. ευρώ περίπου).Σχόλια