«Σκληρό» ροκ από τους αγρότες – Απαντούν στην κυβέρνηση και… κόβουν την Ελλάδα στα τρία

«Σκληρό» ροκ από τους αγρότες – Απαντούν στην κυβέρνηση και… κόβουν την Ελλάδα στα τρία

Κλιμακώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι επιμένουν στο αίτημα τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου για να ξεκινήσει διάλογος.

Τα σημερινά μπλόκα

Οι αγρότες στη Μικροθήβες θα προχωρήσουν σε πολύωρους αποκλεισμούς στην Αθήνας-Θεσσαλονίκης από τις 12:00 έως τις 18:00, ενώ δεν ανοίγουν ούτε τους παράδρομους. Κλειστός θα είναι και ο παλιός δρόμος Βόλου-Αλμυρού. Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη εδώ και αρκετές μέρες με αποτέλεσμα, ενώ και οι αγρότες της Νίκαιας θα προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας. Στο Κιλελέρ μετακινήθηκαν χθες το απόγευμα 30 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας και απέκλεισαν από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το ιστορικό χωριό. Παραμένουν επ’ αόριστον κλειστές η παλιά και νέα εθνική Κορίνθου-Αθήνας.

Τι κι αν η κυβέρνηση… επενδύει στην κόπωση των αγροτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπαθεί να διχάσει τους διαμαρτυρόμενους λέγοντας πως το το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου είναι το πλειοψηφικό; Τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να… πιάνει, αφού τα μπλόκα στους δρόμους δείχνουν άλλα.

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας ότι στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο, ένα στις 10/2 και δυο στις 15/2. «Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό», πρόσθεσε και κάλεσε «και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες». «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», κατέληξε.

Σχόλια