Σκωτσέζοι εθνικιστές: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Σκωτσέζοι εθνικιστές: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα

Ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, τονίζει το κόμμα των Σκωτσέζων εθνικιστών σε αναφορά του στη Βρετανική Βουλή, επαναφέροντας το θέμα στο προσκήνιο.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει», σημειώνουν στην αναφορά τους, ενώ υπογραμμίζουν το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζουν, αίτημα των Ελλήνων για την επιστροφή τους.

«Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται τέλος ότι, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αρπαγή των Μαρμάρων από τον λόρδο Έλγιν, η Βρετανική επιτροπή προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες σχετικές εκδηλώσεις προκειμένου να προβάλλει το ελληνικό αίτημα στους πολίτες, αλλά και τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.Σχόλια