Σκουριές: Στις στοές παραμένουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Σκουριές: Στις στοές παραμένουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Κλεισμένοι σε μία από τις στοές του μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας περισσότεροι από 30 μεταλλωρύχοι, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς αλλά και σήμερα, αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας τους 150.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι κλείστηκαν χθες στη στοά Ολυμπιάδα και αρνούνται να βγουν, εάν προηγουμένως δεν ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των εργασιών της Ελληνικός Χρυσός.

Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο δημαρχείο Αρναίας, την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων, και την Παρασκευή σε κατάληψη του δημαρχείου Μεγάλης Παναγιάς.

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και να δικαιωθούν. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε, οι εργαζόμενοι «χρησιμοποιούνται ως ασπίδα» από την εταιρεία, και πρόσθεσε ότι «εάν προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας θα δικαιωθούν» σε ό,τι αφορά στο καθεστώς διαθεσιμότητας που έχουν τεθεί από την εταιρεία.Σχόλια