Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στη ΔΕΗ

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει αύξηση ΦΠΑ στη ΔΕΗ

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Μετά τη συμφωνία του Αυγούστου δεν υπήρχε θέμα μείωσης της συμμετοχής του δημοσίου στις επιχειρήσεις ενέργειας τόνισε ο υπουργός Ενέργειας. Όπως είπε, τέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους θεσμούς και η ελληνική πλευρά επεσήμανε ότι αυτό αιφνιδιάζει και δεν είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας. Ξεκαθάρισε ότι ως σήμερα δεν έχει ξανατεθεί.

Ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση βρίσκεται στο πλαίσιο της μετάλλαξης του ΤΑΙΠΕΔ και της υπαγωγής του στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Φεύγουμε από την αντίληψη των ιδιωτικοποιήσεων που υπήρχε στο ΤΑΙΠΕΔ προκρίνοντας την αξιοποίηση προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις που είχαν δρομολογηθεί ήδη οι οποίες είχαν αποτυπωθεί και στη συμφωνία του Αυγούστου.

Δεν προτίθεται να μειώσει τη συμμετοχή της στα Ελληνικά Πετρέλαια πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης. Αναφερόμενος στη μικρή ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «καταστροφικό» το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ το οποίο και σταμάτησε η κυβέρνηση, στην πράξη. Δεν θα υπάρξουν χαριστικές ιδιωτικοποιήσεις εις βάρος της δημόσιας περιουσίας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη μικρή ΔΕΗ» όσο είναι αυτή η κυβέρνηση δήλωσε ο υπουργός

 Σχόλια