Σκουρλέτης: «Ίσως και μέσα στα επόμενα 24ωρα» οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Σκουρλέτης: «Ίσως και μέσα στα επόμενα 24ωρα» οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα το τοπίο, αναφορικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, απάντησε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας». «Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για αποφάσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός απάντησε: «Μπορεί και εικοσιτετράωρα».

Τέλος, ερωτηθείς εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, είπε: «Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δε θέλω να την επαναλάβω».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο κ. Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένες τις εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρέπει να γίνουν σύντομα.

Το απόγευμα της Τρίτης, και αφότου κυκλοφόρησε το σενάριο της λειτουργίας θερινών τμημάτων της Βουλής, κυβερνητικές πηγές μετέθεταν τις αποφάσεις για τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξουν θερινά τμήματα ή εκλογές, επανέλαβε ότι το ποιες ακριβώς πολιτικές πρωτοβουλίες θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο είναι ζήτημα πολυπαραγοντικό, ενώ σημείωσε ότι αυτό θα γίνει μετά και τις εκταμιεύσεις που αναμένονται αύριο, προκειμένου, όπως είπε, να αποπληρώσουμε ως χώρα τα οφειλόμενα.Σχόλια