Σκουρλέτης: Βασικός μας στόχος η επαναφορά του βασικού μισθού στα 752 ευρώ

Σκουρλέτης: Βασικός μας στόχος η επαναφορά του βασικού μισθού στα 752 ευρώ

«Βασικός στόχος μας είναι, η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751,39 ευρώ, καθώς και η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κατάργηση του ΟΕΚ», τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, στην τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον προκάτοχό του, Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε για εφαρμογή πολιτικών που θα κινούνται στον αντίποδα και έξω από τα όρια του στενού κορσέ του μνημονίου, ενώ επανέλαβε τις εξαγγελίες για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, της λειτουργίας του ΟΜΕΔ, της προστατευτικής νομοθεσίας για τις απολύσεις, και της κατάργησης του νόμου για την επιστράτευση των απεργών.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης επισήμανε πως «Θα καταργήσουμε οτιδήποτε περιέχεται στο e-mail Χαρδούβελη και οδηγεί σε μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας», και εξήγγειλε την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος καθώς και της ρήτρας θανάτου που οδηγούν σε μείωση τις επικουρικές συντάξεις, ενώ τόνισε ότι θα επανεξετάσει το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ.

Σημείωσε δε, ότι η αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις θα γίνει σταδιακά, με πρώτο βήμα την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για τις συντάξεις έως 700 ευρώ.

Επίσης θα επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς, ενώ δεν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με άξονα τα 360 ευρώ.

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίστηκε ο οικονομολόγος -ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Γιώργος Ρωμανιάς.

Τέλος, απερχόμενος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε συγκινημένος, επισημαίνοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε να προχωρήσει το έργο του υπουργείου επί 2,5 χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες.Σχόλια