Σλοβακία: Επτά νεκροί σε σύγκρουση ελικοφόρων αεροσκαφών που μετέφεραν αλεξιπτωτιστές

Σλοβακία: Επτά νεκροί σε σύγκρουση ελικοφόρων αεροσκαφών που μετέφεραν αλεξιπτωτιστές

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν δύο ελικοφόρα αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν αλεξιπτωτιστές προκειμένου να κάνουν πρόβα για επίδειξη, συγκρούστηκαν στον αέρα στη Σλοβακία.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρόμπερτ Κάλινακ, οι νεκροί είναι οι τέσσερις πιλότοι των αεροπλάνων και τρεις από τους πολίτες αλεξιπτωτιστές.

Τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν λίγο μετά την απογείωση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανέφερε παράλληλα ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Όλοι οι άνθρωποι προσπάθησαν να σωθούν, αφού φορούσαν αλεξίπτωτα, και 31 από αυτούς κατάφεραν να πηδήξουν έξω χωρίς να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς», πρόσθεσε.

Από τους 31 επιζώντες, μόνο πέντε φέρουν ελαφρά τραύματα, ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος του σλοβακικού υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Γιουράι Γκιένες, της Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών και Ναυτικών Ατυχημάτων της Σλοβακίας, το δυστύχημα ενδεχομένως προκλήθηκε επειδή ένα από τα αεροσκάφη τύπου L-410, τσεχικής κατασκευής, ήταν υπερφορτωμένο και έχασε απότομα ύψος.

Η αεροπορική επίδειξη ματαιώθηκε.Σχόλια