Σλοβενία: Ξυλοκόπησαν 26χρονο μέχρι θανάτου «ζωντανά» στο Facebook

Σλοβενία: Ξυλοκόπησαν 26χρονο μέχρι θανάτου «ζωντανά» στο Facebook

Στην προφυλάκιση δύο νεαρών Σλοβένων που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν συμπατριώτη τους σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook προχώρησαν οι αρχές της χώρας. Η προφυλάκιση των δύο υπόπτων αποφασίστηκε από τον δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση τους, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίθεση έλαβε χώρα σε χωριό της ανατολικής Σλοβενίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Την επίθεση στον 26χρονο που ήταν πεσμένος αναίσθητος στο έδαφος ενώ τον χτυπούσαν αλύπητα οι δράστες, παρακολούθησαν στο Facebook 250.000 άνθρωποι. Μάλιστα, 400 από αυτούς πάτησαν και το κουμπί «Like».

Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο και συνέλαβε τους δράστες που βρίσκονταν ακόμη εκεί, ενώ το θύμα τους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου ξεψύχησε λίγες ώρες αργότερα.

Ο ένας από τους νεαρούς πιστεύεται ότι χτυπούσε τον 26χρονο, ενώ ο δεύτερος βιντεοσκοπούσε τη σκηνή που μεταδιδόταν επί 20 λεπτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik, η αστυνομία ενημερώθηκε για την υπόθεση με ανώνυμο τηλεφώνημα, αλλά πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να «κατέβει» το επίμαχο βίντεο από το διαδίκτυο. Για την εφημερίδα Slovenske Novice το θύμα «πέθανε μπροστά στα μάτια της Σλοβενίας».

Σημειώνεται ότι πολλές επιθέσεις και δολοφονίες έχουν μεταδοθεί απευθείας στο Facebook τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας αποτροπιασμό σε όλον τον κόσμο.

Στις αρχές Ιανουαρίου, στο Σικάγο, τέσσερις νεαροί πρόβαλαν ένα βίντεο στο οποίο ξυλοκοπούν επί μισή ώρα έναν άνδρα, ενώ στη Σουηδία, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση τον βιασμό μιας γυναίκας.Σχόλια