Σόιμπλε: Επιμένει στο «όχι» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Σόιμπλε: Επιμένει στο «όχι» για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε εκ νέου την αρνητική του στάση σε οποιαδήποτε νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για λόγους αρχής, παρότι οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν δεχθεί να ανοίξουν τη συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό.

«Ειλικρινά, δεν έχω επιχείρημα (υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους) να παρουσιάσω στον γερμανό νομοθέτη, στη γερμανική κοινή γνώμη απέναντι στην οποία έχω υποχρεώσεις για τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη χθεσινή  συνεδρίαση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε για το ελληνικό δημόσιο χρέος: «είχαμε δώσει μια υπόσχεση πριν από πολύ καιρό ότι αν η ελληνική κυβέρνηση εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, θα κάναμε τα απαραίτητα για να το καταστήσουμε βιώσιμο».

Ο Σόιμπλε προέβλεψε επίσης πως η αξιολόγηση των πιστωτών για τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση θα κλείσει τον Απρίλιο. Οι επικεφαλής των αποστολών των πιστωτών αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσουν την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, γνωστοποίησε χθες ο Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απαιτεί, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, περισσότερη προσπάθεια στο ασφαλιστικό και μια συμφωνία της ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.Σχόλια