Σόιμπλε: Η βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι εφικτή χωρίς κούρεμα

Σόιμπλε: Η βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι εφικτή χωρίς κούρεμα

Ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι αναγκαίες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Bundesbank στην Φρανκφούρτη.

«Το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες… Είπα στον Τσακαλώτο: «Just do it»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε αναφορικά με τη συνάντησή του με τον νέο Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup, και πρόσθεσε ότι «Ο Τσακαλώτος έδειξε μια πιο συμβατική συμπεριφορά ως υπουργός Οικονομικών», αφήνοντας αιχμές για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δεν έχω δει ακόμη ελληνικές προαπαιτούμενες δράσεις, όλοι γνωρίζουν ότι συζητούνται τώρα στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και θα αποσταλούν απόψε», είπε ακόμα ο Γερμανός υπουργός.

Μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η τραπεζική αργία στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικοί κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα».

Ακόμα, για άλλη μία φορά εξέφρασε διαφορετική άποψη από την Άνγκελα Μέρκελ, με τους ρόλους μεταξύ τους να έχουν αντιστραφεί τον τελευταίο καιρό, και τον κ. Σόιμπλε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος την ίδια ώρα δήλωνε από τη Βοσνία όπου βρίσκεται ότι αποκλείει «κλασσικό κούρεμα» του χρέους για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι σκοπεύει να ζητήσει «χώρο» για επανεξέταση του χρέους, ενώ σχολίασε πως η βιωσιμότητά του δεν είναι εφικτή χωρίς κούρεμα.

«Το ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ να αναλάβει στο ζήτημα της Ελλάδας, αλλά υπερίσχυσε η Μέρκελ», αποκάλυψε τέλος για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.Σχόλια