Σόιμπλε: Είναι δυνατή η συμφωνία μες στον Μάιο – Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ

Σόιμπλε: Είναι δυνατή η συμφωνία μες στον Μάιο – Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ

Ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο, σημείωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ο κ. Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία του ελληνικού προγράμματος.

Ακόμη, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι είναι κρίσιμο το χρέος να είναι βιώσιμο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ελάφρυνσή του.

Αναφερόμενος στη δέσμη των προληπτικών μέτρων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η δέσμη των προληπτικών μέτρων είναι μια λογική προσέγγιση, ενώ σχετικά με τον σκοπό των προγραμμάτων βοήθειας ανέφερε ότι «κάποιος πρέπει να εξηγήσει με ειλικρίνεια στους Έλληνες ότι η φιλοσοφία αυτών των προγραμμάτων είναι να τους βοηθήσουν να σταθούν στα δικά τους πόδια».

«Ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται από τις διεθνείς χρηματαγορές», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι δε θα ληφθούν τελικές αποφάσεις σήμερα για την Ελλάδα.

Τέλος, αναφερόμενος στο πακέτο προληπτικών μέτρων που ζητούν οι εταίροι από την Αθήνα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι αυτό θα πρέπει να τεθεί σε συγκεκριμένους όρους, με λογική προσέγγιση, απηχώντας τη γραμμή του ΔΝΤ.

Σχόλια