Σόιμπλε: Λάθος τα δημοσιεύματα περί 6μηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος

Σόιμπλε: Λάθος τα δημοσιεύματα περί 6μηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος

«Λάθος» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κομισιόν να πρόκειται να «προσφέρει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του αυριανού Eurogroup, εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των G20, δήλωσε πως τα δημοσιεύματα αυτά βασίζονται σε «λάθος πληροφορίες», και τόνισε ότι «ποτέ κανένας δεν ανάγκασε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα. Και κανείς εκτός Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα της χώρας».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε και ότι «Θέλουμε να ακούσουμε κάτι δεσμευτικό από την Ελλάδα την Τετάρτη. Εάν η Ελλάδα δε θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν», αν και πρόσθεσε ότι δεν αναμένει να επιτευχθεί κάποια συμφωνία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Τέλος, σημείωσε ότι το Eurogroup δε θα διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση καθώς «έχουμε ήδη ένα σχέδιο για την Ελλάδα».


Σχόλια