Σόιμπλε & Ντάισελμπλουμ: Προχωρήστε σε δημοψήφισμα, αν το κρίνετε απαραίτητο

Σόιμπλε & Ντάισελμπλουμ: Προχωρήστε σε δημοψήφισμα, αν το κρίνετε απαραίτητο

Το ότι είναι ζήτημα της Ελλάδας να αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα ή όχι, διεμήνυσαν σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναλυτικότερα, με προφανείς τις διαθέσεις του για τη σημερινή συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, προσερχόμενος στο Eurogroup νωρίτερα το μεσημέρι, σημείωσε ότι «Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό».

Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι έχει αλλάξει στις διαπραγματεύσεις από τις τελευταίες συνομιλίες με την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε έκανε ένα μάλλον ειρωνικό σχόλιο, λέγοντας ότι «Ο καιρός είναι πιο ζεστός…», ενώ πρόσθεσε ότι «Στις 20 Φεβρουαρίου αποφασίσαμε η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε».

Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ερωτώμενος για το θέμα του δημοψηφίσματος είπε ότι «Αν είναι απαραίτητο, εναπόκειται στους Έλληνες πολιτικούς να το αποφασίσουν και να το διοργανώσουν».Σχόλια