Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit – Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή η πιθανότητα συμφωνίας μέχρι το αυριανό Eurogroup

Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit – Ντάισελμπλουμ: Πολύ μικρή η πιθανότητα συμφωνίας μέχρι το αυριανό Eurogroup

Ελάχιστες ελπίδες ότι θα υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup, αλλά και γενικότερα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, τρέφει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με δύο Γερμανούς βουλευτές της Bundestag που επικαλείται το Bloomberg, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, και οι οποίοι μετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο», Πέμπτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδια αντιμετώπισης διάχυσης της κρίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου και η χώρα οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είπε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας, απέκλεισε όμως το αισιόδοξο σενάριο αυτό να συμβεί την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του Der Spiegel του προηγούμενου Σαββάτου ανέφερε ότι ο Σόιμπλε κάνει μυστικά σχέδια για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας μιας χώρας εντός της ευρωζώνης.

«Πολύ μικρή» χαρακτήρισε από την πλευρά την πιθανότητα να βρεθεί λύση για την Ελλάδα μέχρι την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε πως οι θεσμοί περιμένουν τις εναλλακτικές προτάσεις της Ελλάδας στην πεντασέλιδη πρόταση που έχουν καταθέσει προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμα πως η ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σημειώθηκε μόλις στα τέλη Μαΐου, όταν η «Ελλάδα άλλαξε τακτική», ενώ πρόσθεσε πως η συνάντηση της 3ης Ιουνίου ήταν επίσης καθοριστική.Σχόλια