Εθνικός θρήνος για την Ρωσία- Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο

Εθνικός θρήνος για την Ρωσία- Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο

Θρήνο σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιώντας πτήση-θανάτου με 224 επιβαίνοντες.

Όπως μεταδίδει το «lifenews», στις φωτογραφίες φαίνεται ένα καμένο κατεστραμμένο φτερό σε μια ερημική περιοχή. Oλα δείχνουν ότι γίνεται λόγος για πλήρη καταστροφή του αεροσκάφους των ρώσικων αερογραμμών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 224 επιβαινόντων.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς αιγυπτιακά σωστικά συνεργεία που ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, που θα συμμετέχουν στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σεΐχ, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Στην πτήση 79628 υπήρχαν 217 επιβάτες- κατά κύριο λόγο Ρώσοι τουρίστες, ανάμεσά τους 17 παιδιά- και πλήρωμα 7 ατόμων.

Παρότι στην αρχή υπήρχε αισιοδοξία πως μπορεί να υπάρχουν έστω και λίγοι επιζώντες, οι ελπίδες έσβησαν ολοσχερώς όταν τα σωστικά συνεργεία επιβεβαίωσαν αυτό που δεν ήθελε κανείς από το πρωί να πιστέψει, δηλαδή ότι όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί.

«Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε η πρεσβεία η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο,
με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

O Ρώσος πρόεδρος από την μεριά του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων, κηρύσσοντας παράλληλα την 1η Νοεμβρίου ως ημέρα Εθνικού Πένθους για την Ρωσία.

 Σχόλια