ΣΟΚ με ντοκιμαντέρ του BBC! Έδειξαν υποβοηθούμενη αυτοκτονία

ΣΟΚ με ντοκιμαντέρ του BBC! Έδειξαν υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Πάτησε το κουμπί και του χορηγήθηκε θανατηφόρος δόση αναισθητικού. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε πεθάνει. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Οι θεατές της περιέγραψαν ως ό,τι πιο θλιβερό έχουν δει ποτέ. Από τις σφοδρές αντιδράσεις το BBC έκοψε πλάνα που έδειχναν το άψυχο πτώμα του Simon στην κλινική αυτοκτονίας, καθώς και τις σκηνές που έδειχναν τα ακριβή φάρμακα που χρησιμοποίησε για να βάλει τέλος στη ζωή του στις 19 Οκτωβρίου του 2015.

Οι θεατές που παρακολούθησαν το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ «Πώς να πεθάνεις: Η επιλογή του Simon» το βράδυ της Τετάρτης περιέγραψαν πόσο δύσκολο αλλά σημαντικό ήταν που το είδαν. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξήραν την ανδρεία του Simon και τη δύναμη της γυναίκας του που τον υποστήριξε μέχρι θανάτου.

Οι κάμερες ακολουθούσαν το ταξίδι του Simon Binner από τη διάγνωσή του το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τον θάνατό του, λίγους μήνες αργότερα. Ήταν εκεί για να καταγράψουν τις τελευταίες στιγμές απόλαυσης με τους δικούς ανθρώπους, προσφέροντας μια συγκλονιστική ματιά στη ζωή ενός ασθενή που έχει διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Πέθανε στις 19 Οκτωβρίου στις 9:38 το πρωί ενώ βρίσκονταν στο πλευρό του 4 φίλοι του και η γυναίκα του. Οι δύο κόρες του Hannah και Zoe δεν ήταν εκεί τη στιγμή του θανάτου του.

«Για σου Debbie, είμαι ο Simon. Σε αγάπησα πολύ, πάρα πολύ Debbie. Δεν μου άξιζες εσύ, η Hannah ή η Zoe. Τόσο αγαπητές και συμπονετικές γυναίκες, ενώ ήμουν τόσο ξεροκέφαλος. Αλλά πραγματικά σε αγαπώ Debbie. Είχαμε έναν τόσο όμορφο γάμο και ήμασταν πραγματικά ευλογημένοι που βρήκαμε ο ένας τον άλλο. Η ευλογία είναι ότι είχαμε χρόνο να μιλήσουμε τους τελευταίους 10 μήνες. Έχουμε πραγματικά πει όσα έπρεπε να ειπωθούν. Ήσουν μια πραγματικά φανταστική σύζυγος Debbie και ξέρω ότι με αγάπησες και σε αγάπησα και εγώ. Σ’ αγαπώ πάρα πολύ Debbie. Αντίο».

Ήταν το ηχογραφημένο μήνυμα που έπαιζε με τη φωνή του Simon, ενώ κρατούσε το χέρι της γυναίκας του. Με το τέλος του μηνύματος έπαιρνε και τη θανατηφόρο δόση αναισθητικών που έβαζε τέλος στη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ κόβεται με μαύρο πριν ένα φέρετρο μεταφερθεί στο δωμάτιό του. Η γυναίκα του φάνηκε να αγκαλιάζει τους φίλους τους φεύγοντας από την κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Eternal Spirit.Σχόλια