Σοκ στη Ρωσία: Νεκρός ο πρώην υπουργός τύπου

Σοκ στη Ρωσία: Νεκρός ο πρώην υπουργός τύπου

Σάστισε η Ρωσία στο άκουσμα της είδησης θανάτου του πρώην υπουργού τύπου και στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πουτιν, Μιχαήλ Λεσίν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News που μετέδωσε την είδηση σήμερα,  ο εκλιπών βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, ενώ οι  αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί «το αντικείμενο έρευνας».

Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρίας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Ο Λεσίν φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το γεγονός ότι ένας Ρώσος αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα», τόνιζε ο Αμερικανός γερουσιαστής σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ, που έφερε ημερομηνία 29 Ιουλίου 2014.

Το τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι ιδιαίτερα τεταμένες.Σχόλια