Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη : Βρήκαν χιλιάδες σφαίρες και βαρύ οπλισμό σε δύο οχήματα

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη : Βρήκαν χιλιάδες σφαίρες και βαρύ οπλισμό σε δύο οχήματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά τον εντοπισμό δύο τροχόσπιτων με όπλα και χιλιάδες σφαίρες στην Αλεξανδρούπολη και τη σύλληψη τριών ατόμων που σχετίζονται με αυτά.

Στην πρώτη υπόθεση, όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πηγές της ιστοσελίδας alexpoli.gr, εμπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο. Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών. Μέσα σε αυτό το τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Παράλληλα όμως, εντοπίστηκε ένα ακόμη άτομο στο τελωνείο των Κήπων, επίσης Βρετανός υπήκοος ιρανικής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία, έχοντας στο αυτοκίνητό του 100.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσει στις αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στις ομάδες ανταρτών που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές. Ακόμη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις δεν είναι «γνωστοί» στις αρχές.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνεργάζονται για το θέμα με την Ιντερπόλ.

 Σχόλια