Έτσι εκβίαζαν γνωστό επιχειρηματία

Έτσι εκβίαζαν γνωστό επιχειρηματία

Του Πέτρου Κουσουλού

Με όπλο οπτικό υλικό που εμφάνιζε δήθεν ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων απειλούσε ένας 59χρονος άνδρας τον γνωστό επιχειρηματία Ιωάννη Φλωρίδη, ιδιοκτήτη της «Φλωριδης ΑΕΒΕΚ» που ασχολείται με το εμπόριο κρεάτων.

Πρόκειται για πρώην υπάλληλο της εταιρείας ο οποίος απαιτούσε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ προκειμένου να μην «απασφαλίσει» και δημοσιεύσει το υλικό στο διαδίκτυο.

Από το υλικό της δικογραφίας που αποκαλύπτει το ereportaz προκύπτει ότι ο εν λόγω υπάλληλος λειτουργούσε ως «δούρειος Ίππος» εντός της εταιρείας συλλέγοντας τιμολόγια και άλλα παραστατικά, ενώ δεν δίστασε να υποχρεώσει υπάλληλο να βάζει διαφορετικές σφραγίδες σε αμνοερείφια μαγνητοσκοπώντας τον!

Αυτά τα βίντεο απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει μέσω του γιου του κάνοντας λόγο για το «Νο 1 διατροφικό σκάνδαλο της Ελλάδος», σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν του έδινε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο εκβιασμός

Η ιστοριά για τον εκβιασμό του γνωστού επιχειρηματία πέρασε στα ψιλά. Μπορεί ο ίδιος (στις 3 Νοεμβρίου δηλαδή την ημέρα των συλλήψεων) να κατήγγειλε κύκλωμα εκβιαστών αλλά η υπόθεση παρέμεινε «σκοτεινή» όπως και τα κίνητρα των δραστών. Στην διάθεση του ereportaz βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης που παραπέμπει σε αστυνομικό θρίλερ με εναν παλιό υπάλληλο (επί 17 έτη) της εταιρείας να σκηνοθετεί και να μαγνητοσκοπεί ελληνοποιήσεις αμνοερειφίων απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον επιχειρηματία σε περίπτωση που δεν του δώσει τα λεφτά.

Στις 2 Νοεμβρίου 2016 ο Φλωρίδης προσήλθε στο Τμήμα Εκβιαστών και κατέθεσε ότι ένας υπάλληλος, υπεύθυνος στο τμήμα παραλαβών της εταιρείας, του ζήτησε να αποχωρήσει ζητώντας του ως αποζημίωση 70.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα αναρτούσε στο διαδίκτυο βίντεο που βρισκόταν στην κατοχή του γιου του και αποκάλυπτε δήθεν διατροφικό σκάνδαλο.

Ο Ι. Φλωρίδης παράλληλα κατέθεσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο εν λόγω υπάλληλος του έδειξε φωτογραφίες στο κινητό του που απαθανάτιζαν τιμολόγια και σφραγίδες της εταιρείας λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν του δώσει το «εφάπαξ» τότε ο γιος του θα τα βγάλει όλα στον αέρα. «… Τα έχει όλα ο γιος μου στο κομπιούτερ του και θα τα βγάλει στο διαδίκτυο μόλις του πω εγώ…Ξέρεις αυτό έχει σπουδάσει…», φέρεται να του είπε μεταξύ άλλων.

O Ιωάννης Φλωρίδης (πηγή φωτό mononews.gr)

Στις 19-10-2016 οι δυο άνδρες συναντήθηκαν εκ νέου. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία ο 59χρονος του ζήτησε 70.000 ευρώ, γράφοντάς το σε χαρτοπετσέτα, επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση που δεν του τα δώσει το υλικό θα αναρτηθεί.

Τα email και το youtube

 Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου ο 59χρονος υπάλληλος φέρεται να συναντήθηκε με φίλο του στην Βαρβάκειο στον οποίο ανακοίνωσε ότι έχει στην διάθεσή του τα επίμαχα βίντεο οτι οποία θα δημοσιοποιούσε σε περίπτωση που δεν έπαιρνε οτι λεφτά. Αργότερα την ίδια ημέρα στην εταιρεία αλλά και στον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία εστάλησαν 20 email με φωτογραφίες που αναφέρονταν στο “δήθεν” διατροφικό σκάνδαλο. Μάλιστα υπήρχε και η υπόμνηση ότι την επομένη θα κοινοποιούνταν σε πελάτες αλλά και στα ΜΜΕ.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με την δικογραφία, τηλεφώνησε σε συνάδελφό του στον οποίο ανακοίνωσε πως εάν την επόμενη ημέρα που θα πήγαινε για να πάρει το βιβλιάριο υγείας ο επιχειρηματίας δεν τον απέλυε δίνοντά του οτι λεφτά τότε θα δημοσίευε τα βίντεο.

Πράγματι στις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας στο youtube αναρτήθηκαν επτά συνολικά βίντεο. Σε αυτά απεικονίζεται αλλοδαπός υπάλληλος της εταιρείας να αλλάζει τις σφραγίδες σε αμνοερείφια ενώ ακούγεται και η φωνή του 59χρονου.

Εξεταζόμενος ο υπάλληλος είπε ότι η μαγνητοσκόπηση είχε γίνει πριν από τέσσερις μήνες, ότι η αλλαγή των σφραγίδων έγινε παρά την θέλησή του υπό την απειλή ότι θα απολυθεί, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ξαναδεί παρόμοιες σφραγίδες στο παρελθόν.

Τελικά τόσο ο 59χρονος όσο και ο 33χρονος γιος του συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών. Από παράλληλες έρευνες στα σπίτια του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα με εντυπώματα σφραγιδών, δυο υπολογιστές, χειρόγραφες σημειώσεις και πολλά ακόμα. Απολογούμενοι, πάντως, ανήθηκαν τις κατηγορίες.Σχόλια