Σοκαριστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά από την επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι

Σοκαριστικό βίντεο δευτερόλεπτα μετά από την επίθεση των τζιχαντιστών στο Παρίσι

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου από κάτοικο της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα, διακρίνονται οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων να κείτονται μπροστά από το Café Bonne Bière στο Παρίσι, λίγα δευτερόλεπτα μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών το βράδυ της Παρασκευής.

Οι σκηνές προέρχονται από έναν από τους υπαίθριους χώρους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 129 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 352.

Την σιωπή διακόπτουν οι παρεμβάσεις του ερασιτέχνη εικονολήπτη, ενώ όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν υπάρχει πανικός, ορισμένοι περαστικοί κοιτάζουν άφωνοι το σκηνικό, άλλοι φωτογραφίζουν τα θύματα που κείτονται στο έδαφος, αλλά κανείς δεν παρεμβαίνει.

Εξαίρεση αποτελεί ένας άνδρας που έχει γονατίσει δίπλα από ένα από τα θύματα, ενώ κανείς άλλος δεν έχει προσεγγίσει τους άλλους τρεις ανθρώπους που παραμένουν ακίνητοι, προκειμένου να τους προσφέρει βοήθεια.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Μία γυναίκα και η κόρη της που περνάνε από το σημείο με το σκούτερ τους δείχνουν αποσβολωμένες μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έχει εκτυλιχθεί στην καρδιά του Παρισιού.

Στο βίντεο ακούγονται άνθρωποι να διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν;» ή να λένε «πρόκειται για μακελειό». Ένα πέμπτο θύμα, το οποίο έχει καταρρεύσει στο έδαφος μπροστά από καθαριστήριο που βρίσκεται δίπλα στο καφέ, διακρίνεται για λίγο στις εικόνες, ενώ το έχουν περικυκλώσει περαστικοί που δεν κρύβουν τη νευρικότητά τους και μοιάζουν αδύναμοι να αντιδράσουν.

Στο 1.15 λεπτό του βίντεο αστυνομικός με πολιτικά ρούχα φθάνει πεζή και αρχίζει να απωθεί μακριά τους περίεργους.

«Δε γνωρίζαμε εάν είχαν πεθάνει», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ερασιτέχνης εικονολήπτης, «σοκαρισμένος» από αυτό το «σκηνικό του πολέμου» στη συνοικία του Παρισιού όπου μεγάλωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ίδιο, το βίντεο τραβήχτηκε «20 δευτερόλεπτα» αφότου έφυγαν με αυτοκίνητο οι δράστες. Έπειτα από «40 δευτερόλεπτα ακατάπαυστων» πυρών, ο ίδιος σκέφτηκε να πάρει μαζί του την φωτογραφική του μηχανή για να δει τι συνέβαινε.

«Νόμιζα ότι πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο υπήρχαν νεκροί παντού, υπήρχαν πάρα πολλά θύματα για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών», περιέγραψε ο ίδιος, που προσθέτει ότι σε κάποια στιγμή είδε και έναν άλλο άνδρα νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο που πέρναγε από την οδό Φομπούργκ ντι Τέμπλ. Ένα σκηνικό που δεν κατέγραψε με την κάμερά του.

«Βλέπαμε τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα να περνούν, όμως δε σταματούσαν, τους κάναμε σήμα», είπε. «Κατευθύνονταν προς το Carillon», άλλο μπαρ που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών την ίδια ώρα, πρόσθεσε.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με τον άνθρωπο που τράβηξε το βίντεο, οι ομάδες διάσωσης έφθασαν «4 ή 5 λεπτά μετά» μετά την καταγραφή του βίντεο.Σχόλια