Σοκαριστικό βίντεο: Οι τζιχαντιστές βασανίζουν 14χρονο αγόρι – Ελευθερώθηκε από τον δήμιό του και αφηγείται την ιστορία του

Σοκαριστικό βίντεο: Οι τζιχαντιστές βασανίζουν 14χρονο αγόρι – Ελευθερώθηκε από τον δήμιό του και αφηγείται την ιστορία του

Σοκ προκαλεί το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του BBC, το οποίο δείχνει άνδρες του Ισλαμικού Κράτους να βασανίζουν ένα 14χρονο αγόρι στη Συρία.

Η σκηνή κινηματογραφήθηκε από έναν αποστάτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, και δείχνει το αγόρι να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό, ενώ είναι κρεμασμένο από τα χέρια από ύψος περίπου 30 εκατοστών.

Στο βίντεο ο 14χρονος έχει τα μάτια καλυμμένα με ένα μαντίλι, ενώ στον ίδιο χώρο με αυτό βρίσκονται δύο «δεσμοφύλακες», ένας οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, και ένας δεύτερος που βαδίζει στο δωμάτιο με ένα καλάσνικοφ.

«Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου», αναφέρει. «Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα», αναφέρει σήμερα ο Άχμεντ, το 14χρονο αγόρι, που πλέον είναι ασφαλής και βρίσκεται στην Τουρκία.

Δύο άνδρες που γνώριζε τού είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα. Όταν οι τζιχαντιστές τον αντιλήφθηκαν ο Άχμεντ μπήκε φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο, ωστόσο ο δήμιός του τον λυπήθηκε, και τον άφησε να δραπετεύσει, όπως εξηγεί ο ίδιος.

«Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους», αφηγείται ο Άχμεντ, ο οποίος βασανίστηκε επί δύο μέρες.

Παρακολουθήστε το σκληρό βίντεο στη σελίδα του BBC.Σχόλια