Σουδάν: Περισσότεροι από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου

Σουδάν: Περισσότεροι από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στο νότιο Σουδάν, όταν εξερράγη ένα βυτιοφόρο, την ώρα που πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να συλλέξει τα καύσιμα που μετέφερε το βαρύ όχημα, το οποίο είχε ανατραπεί στην άκρη ενός δρόμου.

«Σκοτώθηκαν όταν το βυτιοφόρο εξερράγη, υπάρχουν τουλάχιστον 85 νεκροί», δήλωσε νωρίτερα ο Ατένι Ουέκ Ατένι, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κίιρ.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε εχθές, σε δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Τζούμπα με την κοινότητα Μαρίντι, η οποία απέχει 300 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Ο Τσαρλς Κισάνγκα, ο υπουργός Τύπου της περιφέρειας Δυτική Εκουατόρια, όπου έγινε το δυστύχημα, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 ενώ άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. «Δε διαθέτουμε ιατρικό εξοπλισμό και οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μην επιζήσουν επειδή δεν έχουμε εγκαταστάσεις για να νοσηλεύσουμε τραυματίες με βαριά εγκαύματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ανατράπηκε το βυτιοφόρο, ούτε σε τι οφείλεται η έκρηξη που ακολούθησε.

Σχόλια