Σουηδία: Πιλότος με… τσεκούρι βγάζει μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα

Σουηδία: Πιλότος με… τσεκούρι βγάζει μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα

Ένα τσεκούρι, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Σουηδία, προκειμένου να βγάλει έναν μεθυσμένο επιβάτη από την τουαλέτα, όπου είχε κλειδωθεί λίγο πριν από την προσγείωση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας Nextjet που εκτελούσε την πτήση από τη Στοκχόλμη στο Έρνσκελντσβικ το βράδυ της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, δέκα λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους ο μεθυσμένος επιβάτης , ένας 50χρονος Σουηδός, κλειδώθηκε στην τουαλέτα, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Όταν αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, ο πιλότος χρησιμοποίησε το τσεκούρι για να σπάσει την κλειδαριά και να τον οδηγήσει πίσω στη θέση του.

«Δεν έσπασε την πόρτα με το τσεκούρι, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό», εξήγησε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έρνσκελντσβικ, Κέρστιν Σβέντμπεργκ.

Σημειώνεται ότι ο επιβάτης δε συνελήφθη μετά την προσγείωση, όμως κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών αν διαπιστωθεί ότι παραβίασε τους κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σχόλια