Σουλτς: ΕΕ και ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες για ενδεχόμενη προεδρία Τραμπ

Σουλτς: ΕΕ και ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες για ενδεχόμενη προεδρία Τραμπ

Στα χέρια του, η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει «πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις», δήλωσε συνέντευξη του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχουν προετοιμαστεί» για μια άνοδο του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, παραδέχτηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τέτοιο πρόεδρο ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία,» δήλωσε ο Σουλτς σε γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο.
«Ο Τραμπ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς που γνωρίζουμε εδώ επίσης στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν για κάθε πράγμα έναν αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά ποτέ μια συγκεκριμένη λύση», εκτίμησε παραλληλίζοντας τον με την άνοδο του «άγριου λαϊκισμού» στην ΕΕ.
«Στα χέρια του,» η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει «πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις», δηλώνει ο Σουλτς.
«Εγώ, ειλικρινά, προτιμώ μια άλλη υποψήφια», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης, εκφράζοντας χωρίς καμιά έκπληξη την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Τραμπ ηγείται της κούρσας των προκριματικών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του κατεστημένου του κόμματος που επικρίνει την εμπρηστική ρητορική του.Σχόλια