Σοβαρά εμπόδια για τη δημιουργία του μετρό στον Πειραιά

Σοβαρά εμπόδια για τη δημιουργία του μετρό στον Πειραιά

Μετά τα capital controls που επιβλήθηκαν και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα η κατάσταση για το έργο του μετρό στον Πειραιά έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Τους τελευταίους μήνες ο μετροπόντικας έχει κολλήσει ανάμεσα σε Νίκαια και Μανιάτικα.

Οι υπεύθυνοι του έργου λένε ότι χρειάζονται συνεχείς ενισχύσεις του εδάφους για να μπορέσει το τεράστιο μηχάνημα να περάσει.  Επιπλέον, στο σημείο του κεντρικού σταθμού στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο.

Μετά από καθυστέρηση ετών βρέθηκε η ενδεδειγμένη λύση, θα χρειαστεί μια ειδική κατασκευή που θα φτάνει σε βάθος ως και τα 38 μέτρα έτσι ώστε τα νερά της θάλασσας να μείνουν μακρυά από τον σταθμό, όμως μέχρι την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα περάσει πολύς καιρός. Η καθυστέρηση αυτή θα σημάνει την καθυστέρηση της διάνοιξης του υπολοίπου του τούνελ προς το κέντρο του Πειραιά και έτσι ενδέχεται να μην συνεχιστεί το έργο.

Μια λύση που μελετάται τώρα είναι να περάσει από το λιμάνι ο μετροπόντικας και να συνεχίσει τη διάνοιξη χωρίς να ολοκληρωθεί ο σταθμός. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει τη δημιουργία ενός τούνελ το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να κατεδαφιστεί για να γίνει η διαμόρφωση του σταθμού, γεγονός που θα εκτινάξει το κόστος του έργου.

 

 Σχόλια