Σουηδία: «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων»

Σουηδία: «Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων»

Ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον εξέφρασε την πλήρη στήριξη στην πολιτική της Ελλάδας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα τις έντονες επικρίσεις του προς την Αυστρία και τις χώρες που προχωρούν σε κλείσιμο συνόρων, με δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σουηδός υπουργός, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων για τους Αφγανούς.

Οι Αφγανοί ωθούνται πίσω στην Ελλάδα που ήδη βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει στην υποδοχή προσφύγων, σημειώνει το ΤΤ.

Αναφορικά με την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο κ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει προς την αυστριακή πλευρά. Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς. 

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία. Από την αρχή του έτους ήρθαν 98.000 από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί», δήλωσε επίσης ο υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηelsingborgs Dagblad.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια