Σουμάχερ: Δίκη κεκλεισμένων των θυρών για την υγεία του θρύλου της F1

Σουμάχερ: Δίκη κεκλεισμένων των θυρών για την υγεία του θρύλου της F1

Πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Αμβούργο η δίκη για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του γερμανικού περιοδικού Bunte η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων για την πορεία της υγείας του.

Το περιοδικό είχε γράψει ότι ο Γερμανός πρωταθλητής της Formula 1 θα μπορούσε να περπατήσει ξανά μετά το ατύχημα που είχε το 2013 στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς η δικαστής Simone Kafer ζήτησε να εκκενωθεί η αίθουσα, σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειάς του να μην δοθεί δημοσιότητα στην πορεία της υγείας του.

Τον Οκτώβριο ο δικηγόρος της οικογένειας Σουμάχερ, Felix Damm, δήλωσε ότι το σχετικό δημοσίευμα είναι αναληθές και κατηγόρησε το περιοδικό για «εισβολή στην ιδιωτική ζωή» του Σουμάχερ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς την βοήθεια των ατόμων που τον φροντίζουν.

Από την πλευρά του ο Sabine Kehm, εκπρόσωπος του Σουμάχερ, είχε καταδικάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού και είχε αναφέρει ότι: «Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι εξαιτίας ενός πρόσφατου δημοσιεύματος να διευκρινίσουμε ότι ο ισχυρισμός πως ο Μίκαελ θα μπορούσε να κινηθεί πάλι δεν είναι αλήθεια».

Η οικογένεια του Σουμάχερ ζητά από το γερμανικό περιοδικό το ποσό των 100.000 ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του Σουμάχερ.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια