Σπεύδει το υπ. Δικαιοσύνης να κατευνάσει τα πνεύματα μετά τον σάλο για επέκταση της θητείας των δικαστικών

Σπεύδει το υπ. Δικαιοσύνης να κατευνάσει τα πνεύματα μετά τον σάλο για επέκταση της θητείας των δικαστικών

Σπεύδει να καθησυχάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις έντονες αντιδράσεις όλων των δικαστικών ενώσεων για την παράταση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, μετά την πρόταση για αύξηση του ορίου στα 70 με νόμο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενοχλημένο, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας ότι κάποιοι προτρέχουν «πριν καν η κυβέρνηση σκεφθείτε, μελετήσει ή διατυπώσει μία πρόθεση σχετική με στην ουσία ή τους τρόπους του θέματος».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρινίζει τα εξής:
Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.
Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».

Διαβάστε επίσης: 

Οι φήμες για την… συνταξιοδότηση στα 70! Ποιον αφορούν;

To ‘σχέδιο Θάνου’ για συνταξιοδότηση στα 70 και ο αναβρασμός στην Λουκάρεως

 Σχόλια