Στ. Θεοδωράκης: Ακατανόητη η αντιπαράθεση με το ΔΝΤ στην Ευρώπη

Στ. Θεοδωράκης: Ακατανόητη η αντιπαράθεση με το ΔΝΤ στην Ευρώπη

«Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτήν ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες. Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;». Αυτό το ερώτημα έθεσε, ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες.

«Μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η εθνική πολιτική δεν πρέπει να καθορίζεται από ιδεολογήματα». Όπως εξήγησε η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς, που αντιτάσσονται στην προοπτική ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να απορροφήσουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν.

«Οι τοπικοί πληθυσμοί πρέπει να νιώσουν ασφάλεια σε μια ενωμένη και δυνατή Ευρώπη και αυτό θα τους επιτρέψει να παρέχουν φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες», ήταν η βασική επισήμανση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τους ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπως ανέφερε ο ίδιος και προσέθεσε: «Αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης: Οι νησιώτες και οι κάτοικοι στα σύνορα και τις πόλεις συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα υπεύθυνα παρότι η κυβέρνηση δε μπόρεσε να συντονίσει τις προσπάθειές τους και να χαράξει μια εθνική στρατηγική στο μείζον θέμα του προσφυγικού».Σχόλια