Στ. Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στ. Θεοδωράκης: Κακομαθημένο παιδί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε η ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η διάσκεψη των προέδρων του κοινοβουλίου θα διεξαχθεί στις 9.30 το βράδυ, κάτι που καθυστερεί τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου με το κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης και εταίρων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει την κ. Κωνσταντοπούλου κακομαθημένο παιδί, υποστηρίζοντας ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία της.

Ολόκληρη η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού

Τα κακομαθημένα

Οι εξηγήσεις δεν είναι ποτέ μόνο πολιτικές. Υπάρχουν κάποια κακομαθημένα παιδιά που πάντα θέλουν να περνάει το δικό τους. Μερικές φορές το πληρώνει η παρέα, μερικές φορές το πληρώνει η χώρα. Ο κόσμος πρέπει να περιστρέφεται πάντα γύρω από αυτά. Μικρά τσίριζαν στο πάτωμα μέχρι να τους γίνει το χατίρι. Τώρα τσιρίζουν στ’ αυτιά μας («εγώ είμαι η εξουσία» – «εγώ είμαι η εξουσία»). Το θέμα είναι να μπορείς να εντοπίζεις τα κακομαθημένα πριν τους αναθέσεις ρόλους που θα σου κάνουν τη ζωή μαρτύριο και θα δυναμιτίσουν τη ζωή των άλλων. Στην Αγία Βαρβάρα που μεγάλωσα δεν υπήρχαν πολλά κακομαθημένα παιδιά γι’ αυτό ίσως μάθαμε να τα ξεχωρίζουμε εύκολα. Αλίμονο σε αυτούς που δεν τα ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.
Επί του πρακτέου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να συνέλθει η κυρία Κωνσταντοπούλου από το τζετ λάγκ που της προκάλεσε η ξαφνική επιστροφή στην Αθήνα. Η Διάσκεψη των Προέδρων μπορεί να γίνει και χωρίς αυτή. Θα είναι ένα καλό (τελευταίο) μάθημα.

ΣΘ

Σχόλια