Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση από τις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του κ. Τσίπρα

Στ. Θεοδωράκης: Κυβέρνηση από τις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του κ. Τσίπρα

Την πρόταση του για την διακυβέρνηση της χώρας αναλύει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Προτείναμε και προτείνουμε μια κυβέρνηση από τις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του κ.Τσίπρα. Δέκα στόχοι – δέκα υπουργοί – δέκα μήνες», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «η χώρα κατρακυλάει εκτός Σέγκεν, εκτός ευρώ, εκτός Ευρώπης» και  αυτή η «καταστροφική πορεία» πρέπει να ανακοπεί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ωστόσο απαισιόδοξος για το κατά πόσο η πρότασή του μπορεί να εισακουστεί, καθώς όπως λέει «η λύση του διαλόγου και της συναίνεσης δεν είναι στην ατζέντα των κομμάτων εξουσίας». «Όλοι νομίζουν πως έχουν τη λύση στο τσεπάκι τους, μέχρι να αποδειχθεί πως το τσεπάκι του είναι τρύπιο», επισημαίνει.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας απογοητεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερους ψηφοφόρους», ενώ τονίζει ότι «η διακυβέρνησή του είναι μια συντηρητική διακυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει πια είναι η διαιώνισή της». Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «και ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ ανήφορο μπροστά του» αφού «οι τοποθετήσεις της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για τους πρόσφυγες έχουν οσμή παλαιού συντηρητικού κόμματος».

Σε ερώτηση για τις προτάσεις συνεργασίας που έχουν ακουστεί από ορισμένους βουλευτές του Ποταμιού απαντά ότι «προφανώς υπάρχουν στελέχη και βουλευτές που λένε να μιλήσουμε και να συνεργασθούμε με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις», αλλά κανείς δε μίλησε για σύμπραξη. «Κανείς δεν θέλει να γίνουμε η τρίτη παύλα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», προσθέτει.Σχόλια