Στ. Θεοδωράκης: Ντροπή να βάζουμε σε μια ζυγαριά ανθρώπινες ζωές και υποχρεώσεις της χώρας

Στ. Θεοδωράκης: Ντροπή να βάζουμε σε μια ζυγαριά ανθρώπινες ζωές και υποχρεώσεις της χώρας

Είναι ντροπή να βάζουμε σε μια ζυγαριά από τη μια τις ανθρώπινες ζωές και από την άλλη τις υποχρεώσεις της χώρας μας, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τα περί ενδεχομένου σύνδεσης της αξιολόγησης της οικονομίας με το προσφυγικό.

Mιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, πρόσθεσε πως «μία κακή κυβέρνηση, όπως είναι η σημερινή, μπορεί να επαναπαυθεί και να πει »δεν χρειάζεται καμιά μεταρρύθμιση στην οικονομία, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε και τίποτα από όλα τα σημαντικά που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε. Θα πάρουμε κάποια λεφτά και οι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν κάνοντας τα στραβά μάτια επειδή περιθάλπτουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες»».

«Αξιολόγηση και προσφυγικό είναι δύο ξεχωριστές ιστορίες» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα να μεταρρυθμιστεί και  να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή του για τοποθέτηση ενός υπερυπουργού για το προσφυγικό:

Όπως είπε, μιλάει για υπερεξουσίες σε ένα πρόσωπο, το οποίο θα έχει οικουμενική αποδοχή.

«Δε θα βάλουμε φυσικά κανέναν ακραίο, φοβικό, ρατσιστή να μας δημιουργήσει άλλα προβλήματα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται ένας υπερυπουργός, που θα μιλά απευθείας στον Πρωθυπουργό με την εύνοια και την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών.

Είπε μάλιστα πως έχει συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του, το οποίο όμως δεν ανέφερε, γιατί, όπως είπε, σημασία έχει να δεχτεί ο κ. Τσίπρας αυτή την ανάγκη.

Ανέφερε ακόμη ότι εκ των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν θετικά αυτή την πρότασή του.Σχόλια