Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή

Να φερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τελειώσει η διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες.

«Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως είπε, ο ίδιος δεν θεωρεί πως ο κ. Τσίπρας «έχει πρόθεση να ρίξει τη χώρα στα βράχια», αλλά «καμιά φορά όμως η καταστροφή έρχεται από λάθος». «Πρέπει ο πρωθυπουργός να κάνει κάτι για να μην έρθει η καταστροφή. Δεν φτάνει όμως μόνο να το θέλει», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ακόμη ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία που θα έρθει καθώς αυτό που προέχει είναι να σωθεί ο ασθενής. «Έχουμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκρουστούμε, αλλά προέχει να σωθεί ο ασθενής. Ο πολιτικός πρέπει να αποφασίζει ανάμεσα σε δυσάρεστα πράγματα. Μπορεί να πρέπει να επιλέξεις κάτι δυσάρεστο γιατί ή εναλλακτική είναι η καταστροφή» εξήγησε.

Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση για «καθυστερήσεις και παλινωδίες» που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και να γίνουν οι όροι που θέτουν πιο σκληροί.

«Δεν υπάρχει πια ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός της Ευρωζώνης που να είναι στο πλευρό μας. Μείναμε μόνοι μας. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά χώρες που ζητούν να φύγουμε από το ευρώ και αυτό οφείλεται στη λάθος διαπραγματευτική τακτική του κ. Τσίπρα. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι η ηγεσία δεν είναι συλλογική και αυτός είναι που πρέπει να αποφασίσει».Σχόλια