Στ. Θεοδωράκης: Τον Φεβρουάριο του 2015 αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Τον Φεβρουάριο του 2015 αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση

«Τον Φεβρουάριο του 2015 εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στην κυβέρνηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: “Έλα. Έχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία”», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον «Ενικό».

«Ήταν λάθος που ψηφίσαμε την πρώτη διάταξη για τις offshore»

Παράλληλα, χαρακτήρισε «λάθος» του Ποταμιού την υπερψήφιση της πρώτης διάταξης για τις offshore, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι πριμοδοτεί αυτές τις εταιρείες και την κατηγόρησε ότι «επιτρέπει σε μια υπό σύσταση offshore οποιασδήποτε χώρας και μη συνεργαζόμενης, να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι η πρώτη διάταξη για τις offshore περιλαμβανόταν «μέσα σε 7.500 σελίδες που έπρεπε να διαβαστούν σε λίγες ώρες». Επιπλέον, τόνισε ότι το Ποτάμι έχει ελέγξει και τους δέκα βουλευτές τους, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με οffshore και λεφτά στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία, βάσει της οποίας «αν πιάσουν έναν πολιτικό με offshore να μην αθωωθεί επειδή υπήρξε κάποια στιγμή ένας ευνοϊκός νόμος». «Ζητήσαμε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να δεσμευτούν ότι δεν θα έχουν τις κύριες καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Δεν το δέχτηκαν» πρόσθεσε. «Το ότι είχαμε πολύ λίγες ώρες και πάρα πολλές σελίδες να μελετήσουμε ευτελίζει την διαδικασία. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης» συνέχισε.

Μιλώντας για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο  Θεοδωράκης δήλωσε ότι «η εισαγγελέας και οι δημοσιογράφοι έκαναν την δουλεία τους, αλλά όχι οι βουλευτές.Στη βουλή αθωώθηκε».Επανέλαβε επιπλέον ότι κατά καιρούς «βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου».

 

«Στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας και οι δημοσιογράφοι έκαναν την δουλεία τους, αλλά όχι οι βουλευτές»

 Σχόλια