Στ. Θεοδωράκης: Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές

Στ. Θεοδωράκης: Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές

«Τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των πολλών και όχι της τρόικας», τόνισε Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος σε διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζαν πολιτικούς αρχηγούς «τρόικα εσωτερικού».

Από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών κρατώ την εθνική συνεννόηση που επιτεύχθηκε και την υποχώρηση της κυβέρνησης από θέσεις που είχε πέρυσι, από εκεί κι έπειτα, «αν διάφορα ποντίκια διαδίδουν διάφορα δεν με ενδιαφέρει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κοινό ανακοινωθέν των αρχηγών δίνει ένα ισχυρό χαρτί στον Αλέξη Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, σημειώνοντας πως στο κείμενο αποτυπώνονται πολλά πράγματα που «ανήκουν στην πραγματικότητα» όσον αφορά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι η συζήτηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο «προσγείωσε» τον κ. Τσίπρα στην πραγματικότητα. «Αυτό που κερδίσαμε χθες με πάρα πολλά από τα πράγματα που έχουν συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν της Προεδρίας, είναι η πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια άλλη άποψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Μια άποψη πολύ πιο τρυφερή, πολύ πιο γενική και έξω από την πραγματικότητα. Νομίζω ότι η χθεσινή σύσκεψη προσγείωσε τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια