Στ. Θεοδωράκης:Θέλουμε μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας και όχι με παλιές δυνάμεις

Στ. Θεοδωράκης:Θέλουμε μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας και όχι με παλιές δυνάμεις

Μία ημέρα μετά την απαντητική επιστολή του στη Φώφη Γεννηματά, με την οποία έδωσε τη δική του προσέγγιση για τον τρόπο και το περιεχόμενο της συνεργασίας στον ευρύτερο μεσαίο πολιτικό χώρο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της ημερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, εξήγησε:«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι μία μεγάλη κοινωνική καινούρια συμμαχία. Δεν θέλουμε μία συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρότυπα. Θέλουμε μία μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, με απερίφραστο τρόπο, απέκλεισε από αυτήν την προσπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η συμμαχία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει με κανένα τρόπο τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί, δηλαδή, να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Οι αντιμεταρρυθμιστές δεν είναι σύμμαχοί μας».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι στη συμμαχία που προτείνει μπορούν να προσέλθουν όλοι και ασφαλώς πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί.«Αλλά όχι στην πρώτη σειρά. Πρέπει να αφήσουμε μερικές καρέκλες κενές για τις νέες δυνάμεις. Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Αυτό λέμε απέναντι σε όλους αυτούς που είναι ή που δηλώνουν μεταρρυθμιστές. Και βεβαίως, πρέπει και είναι ανάγκη να πούμε στους Έλληνες ότι το Ποτάμι έχει αποφασίσει. Θέλει αν είναι τολμηρό, να είναι χρήσιμο και όχι πάντα ευχάριστο. Αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών και όχι των κολλητών. Αρκεί, τελικά, να ξεχωρίσουμε τις μικρές ταπεινές μας επιδιώξεις από το εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση γιατι, όπως είπε, δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου, καθώς ούτε σχέδιο είχαν, ούτε είχαν ποτέ προπονηθεί γι’ αυτό που διεκδικούσαν.Σχόλια