Στα… άδυτα του Eurogroup – Φωτογραφίες μεταφέρουν το «κλίμα» πριν την έναρξη της συνεδρίασης

Στα… άδυτα του Eurogroup – Φωτογραφίες μεταφέρουν το «κλίμα» πριν την έναρξη της συνεδρίασης

Θετικό φαίνεται πως είναι το κλίμα για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, και με τον «σκληρό» Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εμφανίζεται αισιόδοξος προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα από τις σημερινές διαβουλεύσεις.

2

Το καλό αυτό κλίμα αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες από το Eurogroup, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Σε αυτές, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζεται εμφανώς κουρασμένος, με τον Guardian να σχολιάζει την αϋπνία του Έλληνα υπουργού, εξαιτίας του ξενυχτιού στη Βουλή, μέχρι να ψηφιστεί η συμφωνία.

tsakalotos soimple

Εισερχόμενος στην αίθουσα της συνεδρίασης, ο κ. Τσακαλώτος χαμογέλασε, μάλλον σφιγμένα, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο χαιρετήθηκαν διά χειραψίας. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε «βυθισμένος» στα χαρτιά μπροστά του, μελετώντας κάτι.

4

5

Σε άλλα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζεται πιο «χαλαρός» στο πλευρό του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Λουίς Ντε Γκίντος χαιρέτησε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ χτυπώντας τον στον ώμο.

6

Άγνωστο είναι το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του Γάλλου ομολόγου του, Μισέλ Σαπέν, ωστόσο σε αυτήν επικράτησαν οι έντονες χειρονομίες.

7

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αντάλλαξε μερικές κουβέντες και με τον Έλληνα ομόλογό του.

3

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την ανησυχία του για τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν ακόμα προς επίλυση, η οποία πιθανότατα «μεταφράστηκε» και στην κακή συνήθεια του να «τρώει τα νύχια του», κατά την οποία τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός.

8

9Σχόλια