Στα «χαρακώματα» Γεννηματά και Θεοδωράκης

Στα «χαρακώματα» Γεννηματά και Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταφέρθηκε με υπερβολικούς χαρακτηρισμούς κατά της Φώφης Γεννηματά επειδή η τελευταία έκανε κάλεσμα σε βουλευτές Το Ποταμιού να ενταχθούν στην κεντρώα παράταξη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση στο ραδιόφωνο του Real είπε: «Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να πάνε στις τάξεις της! Προφανώς και μιλάμε για αποστασία! Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

Η Φώφη Γεννηματά ενοχλήθηκε από τον καταγγελτικούς χαρακτηρισμούς του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού θεώρησε πως πρόκειται για χυδαιότητες, ανάξιες σχολιασμού, όμως ακόμη κι αυτή η λέξη ενόχλησε ‘Το Ποτάμι’ που συνέχισε με ανακοίνωση την αντιπαράθεση: «Επίθεση σε όσους ενίστανται στις αποστασίες βουλευτών έκανε η κυρία Γεννηματά. Χαρακτήρισε μάλιστα “χυδαιότητα” την κριτική που της ασκείται από προοδευτικούς πολίτες όλου του δημοκρατικού χώρου. Προφανώς ο χαρακτηρισμός της απευθύνεται πρωτίστως στα στελέχη της παράταξής της που συνεχίζουν να λένε ότι οι μεταγραφές βουλευτών δεν συμβαδίζουν με τα προοδευτικά ήθη. Το επεσήμαναν δημοσίως και -παρά τις αυστηρές υποδείξεις της αυλής της- το επανέλαβαν και μπροστά της στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η κυρία Γεννηματά όμως δεν ανέχεται την κριτική και προσπαθεί να φιμώσει αυτούς που δυσανασχετούν με παζάρια, υποσχέσεις και εξαγορές».

 
Σχόλια