Στα χέρια του Ευάγγελου Μεϊμαράκη η διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στα χέρια του Ευάγγελου Μεϊμαράκη η διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμεράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, τονίζοντας ότι θα κάνει χρήση της εντολής. Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Όπως είπε, θα διερευνήσει αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα πάει στη Βουλή και ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα θέσει στην κα. Κωνσταντοπούλου το αίτημα να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης, αλλά και να εξετάσει ακόμη και το σενάριο παροχής ψήφου ανοχής ακόμη και σε άλλο πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ «αφού ο κ. Τσίπρας δε θέλει».Σχόλια