Στα δικαστήρια Πειραιά ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου- Τι υποστηρίζει

Στα δικαστήρια Πειραιά ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου- Τι υποστηρίζει

Την πόρτα του Λιμεναρχείου Αίγινας προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια του Πειραιά πέρασε λίγο μετά τις 8 το πρωί ο 77χρονος που συνελήφθη ως ο χειριστής του ταχυπλόου που προκάλεσε το ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα.

O χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου απέδωσε το δυστύχημα σε στιγμιαία απροσεξία.

Ο 77χρονος αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για το περιστατικό που άφησε πίσω τέσσερις νεκρούς – ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 5 ετών – και τους 16 τραυματίες το μεσημέρι της Τρίτης στο στενό της Μονής.

Χωρίς να πει κάτι ο οδηγός του ταχυπλόου για τον οποίο μαρτυρίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας οδηγήθηκε από τους Λιμενικούς στο λιμάνι προκειμένου από εκεί να κατευθυνθεί στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ που εκδόθηκε την Τετάρτη το πρωί η 29χρονη Ουκρανή, που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό κάτω άκρο, υποβλήθηκε την Τρίτη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το πόδι της είναι βιώσιμο.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

«Έτρεχε πάρα πολύ λένε»

Ο κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλέστηκε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης. «Έτρεχε πάρα πολύ λένε» είπε, επισημαίνοντας ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα. «Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής.

Όπως τόνισε, το δρομολόγιο που έκανε το μικρό τουριστικό σκάφος, είναι ένα δρομολόγιο ρουτίνας. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» είπε.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο περιστατικό, μας προβληματίζει πώς έγινε» ανέφερε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

 Σχόλια