Στα ίχνη σπείρας που «παγίδευε» ΑΤΜ εξαπατώντας τράπεζες βρίσκονται οι αρχές – Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος ως εγκέφαλος

Στα ίχνη σπείρας που «παγίδευε» ΑΤΜ εξαπατώντας τράπεζες βρίσκονται οι αρχές – Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος ως εγκέφαλος

Στα ίχνη σπείρας που «παγίδευε» ΑΤΜ τραπεζών, «σηκώνοντας» δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν με τη χρήση πλαστών ΑΦΜ και αστυνομικών ταυτοτήτων, βρίσκονται οι αρχές, οι οποίες έχουν ήδη στα χέρια τους τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 49χρονο Κύπριο, ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, καθώς είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα, με την κατηγορία ότι είχε κεντρικό ρόλο σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες.

Ωστόσο, ο 49χρονος Κύπριος, φαίνεται πως δεν περιορίστηκε στις σε βάρος του αποδιδόμενες παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, καθώς φέρεται να είναι και βασικός «πρωταγωνιστής» σε μία καλοστημένη απάτη, το ύψος της οποίας ξεπερνάει τις 67.000 ευρώ, εναντίον τριών ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εκτός από τον 49χρονο, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τρεις άγνωστοι συνεργοί του.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2014, ο Κύπριος κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας των Αρχών της πατρίδας του, σε κάποια από τα οποία εμφανίζονται δύο από τους συνεργούς του, κατηγορείται ότι υφάρπαξε συνολικά επτά ΑΦΜ από διάφορες Εφορίες της χώρας μας.

Στη συνέχεια φέρεται ότι απευθύνθηκε σε τραπεζικά ιδρύματα, όπου με τη χρήση των πλαστών δικαιολογητικών, εξασφάλισε την έκδοση τραπεζικών προϊόντων, όπως λογαριασμούς, κάρτες ανάληψης κ.ά., πραγματοποιώντας παράνομες συναλλαγές μέσω ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, είτε ο ίδιος είτε κάποιος συνεργός του, κατά τη διαδικασία ανάληψης «παγίδευαν» τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλικό έλασμα που συγκρατούσε τα χρήματα. Την ίδια ώρα, οι φερόμενοι ως δράστες ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση των λογαριασμών παρότι τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τη θυρίδα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών του.Σχόλια