«Στα όπλα» οι Κρητικοί για την παραδοσιακή ρακή..!

«Στα όπλα» οι Κρητικοί για την παραδοσιακή ρακή..!

Τα… όπλα παίρνουν οι Κρητικοί για να προστατεύσουν την παραδοσιακή ρακή – το σήμα κατατεθέν της Κρήτης- που έχει μπει στο στόχαστρο της Κομισιόν που ζητεί την επιβολή φόρου 50% στο ποτό, δηλ. του συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.

«Για τους αποσταγματοποιούς η φορολογία που έρχεται δεν είναι νέο θέμα αλλά τώρα έρχεται πιο πιεστικά καθώς το ζητά η Κομισιόν. Η φορολογία έχει ψηφιστεί ως μέτρο από το καλοκαίρι με νομοσχέδιο», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Κρήτης Στάθης Φραγκιαδάκης.

Οι αποσταγματοποιοί ωστόσο δε σκοπεύουν να παραδοθούν αμαχητί και οργανώνονται για να αντισταθούν σε αυτό το καταστροφικό για τους ίδιους μέτρο.

«Κάνουμε επαφές προκειμένου, αν γίνεται, να ανασταλεί ή να αναιρεθεί το μέτρο. Η υψηλή φορολόγηση απειλεί τη βιωσιμότητα μας», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Οι κανόνες της ΕΕ προβλέπουν ότι ο ίδιος συντελεστής φόρου κατανάλωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη. Εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις προβλέπονται ρητώς από τη νομοθεσία της ΕΕ και πρέπει να ερμηνεύονται αυστηρά.

Με πληροφορίες από το cretalive.grΣχόλια