Στα πατώματα ο Μπαράκ Ομπάμα – Τι συνέβη;

Στα πατώματα ο Μπαράκ Ομπάμα – Τι συνέβη;

Κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων παιδιών στη Μαλαισία επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανάγκη να παρασχεθεί βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εμφανίζονται διχασμένες σε ό,τι αφορά την υποδοχή Σύρων προσφύγων. Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ίδρυμα για την Αξιοπρέπεια των Παιδιών στην Κουάλα Λουμπούρ ο Ομπάμα γονάτισε για να συνομιλήσει με παιδιά ηλικίας επτά με εννέα ετών, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στη μειονότητα των Ροχίνγκια που διώκεται στη Μιανμάρ, για τα σχέδιά τους και το μέλλον τους.

Τα παιδιά αυτά «είναι ακριβώς όπως τα παιδιά μας. Αξίζουν αγάπη, προστασία, σταθερότητα και παιδεία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αξίζουν την προστασία και την υποστήριξη του κόσμου», πρόσθεσε.

«Μαθαίνεις αγγλικά;», ρώτησε ο Ομπάμα ένα μικρό κορίτσι, αφού της έσφιξε το χέρι. «Εργάζεσαι σκληρά», παρατήρησε.

Λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι τα παιδιά, όπως αυτό το μικρό κορίτσι, «είναι το πρόσωπο όχι μόνο των προσφύγων από τη Μιανμάρ, είναι το πρόσωπο των παιδιών από τη Συρία και το Ιράκ».

«Όταν τους μιλούσα ζωγράφιζαν και έλυναν ασκήσεις μαθηματικών. Τίποτα δεν τα ξεχωρίζει από τα παιδιά στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Περισσότερες από 25 πολιτείες στις ΗΠΑ σε σύνολο 50 ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν Σύρους πρόσφυγες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που ελέγχει το Κογκρέσο υποστηρίζει αυτή την απόφαση, ενώ ο Ομπάμα εκτιμά ότι είναι αντίθετη στις αξίες των ΗΠΑ. Επιμένει μάλιστα ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα του.

malaysia

barackobama01obama02obama03obama05obama06obama07obama08obama09Σχόλια