Στα πλοκάμια διεθνούς σπείρας εκβιαστών, πασίγνωστο ζεύγος Ελληνοκύπριων επιχειρηματιών

Στα πλοκάμια διεθνούς σπείρας εκβιαστών, πασίγνωστο ζεύγος Ελληνοκύπριων επιχειρηματιών

Διεθνής σπείρα εκβιαστών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης, μέσω παράνομων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ισχυρών διασυνδέσεων με τον υπόκοσμο έφτασαν και στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα την ελληνική δικαιοσύνη και σε μία προσπάθεια τους να σπιλώσουν το όνομα και την φήμη επιφανών Ελλήνων επιχειρηματιών και μη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν αστικές διαφορές προερχόμενες από επιχειρηματικές συνεργασίες και να αποσπάσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εκβιάζοντας τα θύματα τους με διασυρμό και οικονομική καταστροφή για να ενδώσουν στις απαιτήσείς τους.

Πρωτεργάτης φαίνεται να είναι Κύπριος υπήκοος ο οποίος έχει ήδη εκτίσει 5ετή ποινή φυλάκισης με ογκωδέστατο φάκελο δικογραφίας και δεκάδες καταγγελίες σε Ελλάδα και εξωτερικό για υπεξαιρέσεις, απάτες, υφαρπαγές κλπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα του Μαΐου, η δικαστική διερεύνηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την υπεξαίρεση δις ευρώ από επιφανείς επιχειρηματικές οικογένειες.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους πρωτεργάτες της σπείρας αυτής, έχοντας αποκτήσει τη φορολογική κατοικία τόσο σε Ελλάδα όσο και στη γειτονική Βουλγαρία, μέσω των εταιρικών του σχημάτων και συνδεόμενος πάντα με τον υπόκοσμο λειτουργεί έως σήμερα ανενόχλητος, έχοντας εξαπατήσει, εκβιάσει και αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά από πολλές ελληνικές οικογένειες.

Η δημοσιογραφική έρευνα είναι σε εξέλιξη παράλληλα με την δικαστική, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν περαιτέρω αποκαλύψεις.

 Σχόλια