Σταμάτα, Σκέψου, Δράσε: Η οδική ασφάλεια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Σταμάτα, Σκέψου, Δράσε: Η οδική ασφάλεια στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Aπo 18 έως και 21 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (https://www.facebook.com/digifest.info/παράλληλα σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα,  Λάρισα,  Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Τρίκαλα και Χανιά. Πρόκειται για μια συνάντηση στην οποία συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά ψηφιακά έργα που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση εργαλείων Πληροφορικής.

Πρόκειται για έναν θεσμό μη διαγωνιστικό που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας που στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών, στην ανάδειξη των ψηφιακών, προγραμματιστικών και κατασκευαστικών τους δεξιοτήτων καθώς και στην προβολή των καινοτόμων ιδεών τους στην ευρύτερη κοινωνία. Η συμμετοχή αυξάνει κάθε χρόνο και στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνουν τα είδη:

Animation, Δημιουργία και επεξεργασία βιντεοταινίας, Εκπαιδευτική ρομποτική, Ηχητικές συνθέσεις με ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου, Κόμικ, Παιχνίδι, Παρουσίαση παραδόσεων, συνηθειών και καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσω μαθητικών ιστοσελίδων (websites, blogs, wikis, social media), Προγραμματισμός, Πολυμέσα.
Διαβάζοντας κανείς το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Ηράκλειο Κρήτης(http://ira.digifest.info/),  θα εντυπωσιαστεί  σίγουρα από τον αριθμό των συμμετοχών, την ποικιλία των μορφών αλλά και την επιλογή των θεμάτων.

Το θέμα της οδικής ασφάλειας, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει.

Απ όσα μπορούσαμε να δούμε (κάποια είναι «κλειδωμένα» στο you tube και ελπίζουμε να δημοσιοποιηθούν μετά το φεστιβάλ) ιδιαίτερα σημαντικό πιστεύουμε πως είναι το βίντεο με τίτλο Σταμάτα, Σκέψου, Δράσε το οποίο κατασκεύασαν και με το οποίο συμμετέχουν στο φεστιβάλ οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας  πάνω στο θέμα της οδικής ασφάλειας, θέμα μείζονος σημασίας για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την Κρήτη. Συγχαρητήρια στους μαθητές που επιμελήθηκαν το βίντεο: Σπαχίου Ν., Σταματάκη Α., Τσιτσές Ι., Φραγκάκη Κ., την υπεύθυνη καθηγήτρια Χρ. Φουκαράκη και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Το βίντεο έχει αναρτηθεί από τον Τομέα Πρόληψης Ατυχημάτων και στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ.


Σχόλια