Στάση εργασίας την Παρασκευή από την ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας την Παρασκευή από την ΑΔΕΔΥ

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00-14:00 την Παρασκευή κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση τους εκπαιδευτικούς στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενη για την πρόταση σχετικά με ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Για μια ακόμη φορά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες, μετά την αξιολόγηση των θεσμών.

Για μια ακόμη φορά, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι προσωρινές και επιφανειακές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. που απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:
· Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζεται η εκπαίδευση.
· Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων το Ν.3848/10, του οποίου την κατάργηση διεκδικούσε το εκπαιδευτικό κίνημα και την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι θα πραγματοποιήσει.
· Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών Κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, στις 11:30πμ με αιτήματα:
· Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά
· Κατάργηση του Ν.3848/10″Σχόλια